“Onze website doet wat hij moet doen, en dat doet hij goed.”

Het begon allemaal in 2014, met de ontwikkeling van een wind- en waterdichte jas met aanritsbare slaapzak. De Sheltersuit was bedoeld om daklozen te helpen beschermen tegen onderkoeling. Vrij kort daarna beschikten de oprichters al over een eigen atelier. Daar worden de pakken nu door met name Syrische mensen gemaakt van restmaterialen die worden geschonken door enkele grote fabrikanten. Het bedrijf heeft een aantal mensen in dienst, en daarnaast veel vrijwilligers die begeleid worden richting de Nederlandse arbeidsmarkt.

Op zoek naar donaties

Toen Sheltersuit al snel een groot succes bleek, werd besloten er een echt bedrijf van te maken, vertelt mede-bestuurslid Youp Meek: “Maar we hebben niet echt een commercieel verdienmodel. We moeten het vooral hebben van onze donateurs. Het was dus zaak om onze website zodanig in te richten dat hij zoveel mogelijk donaties zou opleveren.”

Wirwar aan ideeën

Met deze vraag klopte Sheltersuit aan bij Home of Happy Brands. “Daar kregen we te maken met een hele goede projectmanager. Hij heeft onze wirwar aan ideeën geclusterd tot een aantal must-haves en een aantal nice-to-haves. Van daaruit zijn we via mock-ups binnen twee maanden tijd gekomen tot een prima resultaat. Onze website doet wat hij moet doen, en dat doet hij goed.”

Superstrak

Naast zijn tevredenheid over de website was Youp vooral te spreken over de manier waarop het proces verliep. “Dat was superstrak. De projectmanager reageerde ook snel op vragen en problemen. Zo bleef de vaart erin en zijn we in onze opstartfase heel goed geholpen.”