Shoprooster.nl: de eenvoudige online agenda voor het winkelen op afspraak

De hersentjes gingen kraken in Borculo en Lochem nadat premier Mark Rutte op 23 februari 2021, tijdens zijn coronapersconferentie, het ‘winkelen op afspraak’ aankondigde. In samenwerking met MMProjects ontwikkelden wij in no time een online tool waarmee winkeliers met hun klanten een winkelmoment kunnen afspreken.

Shoprooster.nl is laagdrempelig en goedkoop. Winkeliers hoeven zelf niets te doen en betalen eenmalig een laag bedrag voor deze kant-en-klare tool. Wij ontwikkelden het vooral om winkeliers te helpen, zonder winstoogmerk. De tool werkt snel en eenvoudig: je kunt als klant in enkele stappen een afspraak maken met een winkel naar keuze. De klant belandt uiteindelijk in een blokkenschema met tijdstippen en
kan zijn of haar eigen winkelmoment kiezen en reserveren. Deze beschikbare winkelmomenten zijn uiteraard in te stellen door de winkelier, op basis van zijn eigen openingsdagen en -tijden.

Conform de richtlijnen

Shoprooster is ingericht volgens de geldende richtlijnen en verandert mee met de wijzigingen die hierin plaatsvinden. Zo kan een afspraak pas 4 uur na het moment van reserveren plaatsvinden en is het maximale aantal bezoekers vooraf ingesteld. Op die manier heeft een winkelier nooit meer dan het toegestane aantal shopafspraken per tijdsblok en dus nooit meer bezoekers in zijn winkel dan toegestaan. Wijzigingen in het shoppen op afspraak die doorgevoerd worden vanuit de overheid worden uiteraard, op het moment van ingang, in alle Shoprooster omgevingen doorgevoerd.

Een positief geluid

Direct na de live-gang van Shoprooster mochten we de 46 winkels van onze klant Schuurman Schoenen aansluiten. Sindsdien stijgt het aantal aangesloten winkels dagelijks en zijn er in de eerste weken meer dan 7000 afspraken via Shoprooster gepland. Iedere dag ontvangen we positieve reacties van ondernemers in heel Nederland die erg blij zijn met Shoprooster. Een positief geluid in lastige tijden… en daar doen we het voor!